Pagina wordt geladen ...
achtergrond
Bij de meiden Kinderdagverblijf in Hoogeveen.

Richtlijnen RIVM en de beslisbomen.

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar, in maart kwam het Corona virus om de hoek kijken met alle gevolgen van dien. Ook nu zijn er nog richtlijnen en regels maar wij snappen dat door de hoeveelheid regels en aanpassingen het erg onduidelijk kan zijn. Vandaar een nieuwsbericht met onze werkwijze met betrekking tot COVID-19.

BOINK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopang) heeft twee beslisbomen ontwikkeld en openbaar gemaakt. Deze beslisbomen zijn de richtlijnen en zijn leidend voor het brengen en halen van kinderen in de kinderopvang, zowel voor het KDV als de BSO. Ook wij volgen deze beslisbomen als er een kind op de opvang aanwezig is met bijvoorbeeld een verkoudheid. De situatie wordt goed bekeken en daarna wordt de beslisboom gevolgd, hieruit komt een conclusie en wij als organisatie volgen deze conslusie op. Dit houdt in dat het desbetreffende kind eventueel opgehaald moet worden van de opvang. 

Er zijn twee verschillende soorten beslisbomen, een beslisboom voor kinderen van 0 tot 6 jaar oud en van 6 jaar en ouder. Hierin verschillen de conclusies ook. De beslisbomen kunt u hieronder vinden.

https://www.bijdemeiden.nl/bestanden/documenten/124-beslisboom-neusverkouden-kind-0-t-m-6-jaar-toelaten-op-kinderopvang.pdf

https://www.bijdemeiden.nl/bestanden/documenten/166-beslisboom-neusverkouden-kind-7-t-m-12-jaar-toelaten-op-kinderopvang.pdf

Wij zouden het zeer op prijs stellen als de beslisboom voorafgaand aan de opvang doorgelopen wordt door ouders/verzorgers zelf om verwarring te voorkomen. Daarnaast snappen wij als organisatie het heel goed als het ophalen van uw kind door een verkoudheid niet altijd wenselijk is en dit soms frustratie kan oproepen. Maak dit vooral bespreekbaar bij de pedagogisch medewerkers en houdt wel in gedachte dat wij deze richtlijnen opvolgen voor de veiligheid van de kinderen, het personeel maar ook voor jullie als ouders/verzorgers. Wij vragen dan ook om uw begrip voor de situatie waar wij op dit moment in verkeren.