Pagina wordt geladen ...
achtergrond
Bij de meiden Kinderdagverblijf in Hoogeveen.

Bij de meiden

Bij de meiden Kinderopvang heeft twee BSO locaties. Één in Hoogeveen en de ander in het nabij gelegen Stuifzand.

Bij Bij de meiden Kinderopvang werken wij met vaste pedagogisch medewerkers zodat er altijd iemand op de groep staat die de kinderen kennen en vertrouwen. Er wordt bij de BSO opvang geboden aan kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar. Wij doen er alles aan om de kinderen zich veilig en thuis te laten voelen. Onze medewerkers geven de kinderen graag alle liefde en aandacht zodat ieder kind zich op zijn of haar eigen tempo en manier zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig en individueel persoon. Bij het brengmoment, denk aan voorschoolse opvang, wordt er door onze medewerkers goed geluisterd of er eventuele belangrijke gebeurtenissen hebben plaats gevonden en bij het haalmoment worden er ook eventuele belangrijke gebeurtenissen verteld. Hierdoor houden wij elkaar goed op de hoogte van alle gebeurtenissen in de wereld van jouw kind.

Schoolplein stuifzand

Elke dag hetzelfde dagritme

Bij ons is rust en regelmaat van groot belang. Elke dag heeft hetzelfde dagritme waardoor de kinderen precies weten wanneer we wat gaan doen. Op de korte middagen (maandag, dinsdag, donderdag) gaan wij na school samen aan tafel om wat te drinken en te eten. Dit varieert van soepstengels, ontbijtkoek, crackers tot biscuitjes. Ondertussen bespreken wij de dag; “hoe is het gegaan op school?” of “wat vonden jullie het aller-leukste wat jullie hebben gedaan?”. Hierna wordt er per kind gevraagd wat ze willen doen. De keuze is reuze, buiten spelen, knutselen, binnen spelen, knikkerbaan, tekenen, puzzelen noem maar op.

Op de langere middagen gaan we gezamenlijk brood eten. De kinderen smeren zelf hun brood en wachten netjes totdat iedereen klaar is met smeren. Vervolgens gaan we het eetsmakelijk lied zingen en beginnen we met smullen van ons brood.Gezamenlijk wordt de tafel afgeruimd en kunnen de kinderen zelf beslissen wat ze willen gaan doen. Op de groep liggen er altijd activiteiten klaar. De kinderen worden gestimuleerd en gemotiveerd om de activiteiten uit te voeren maar nooit gedwongen.

Rond 15:00 uur gaan wij aan tafel om te drinken onder het genot van crackers, soepstengels, ontbijtkoek of biscuitjes. Vervolgens kunnen de kinderen kiezen tussen verschillende activiteiten zoals knutselen, buiten spelen, puzzelen etc.

Verschillende thema's 

Op de BSO groepen wordt er gewerkt met verschillende thema’s. Standaard thema’s zoals de seizoenen, maar ook Verkeer en veiligheid, Gezondheid, Boerderij dieren etc. Voorafgaand aan een nieuw thema worden er kindervergaderingen georganiseerd zodat wij samen met de kinderen kunnen bedenken welke activiteiten er worden aangeboden in het nieuwe thema. De kinderen krijgen veel inspraak bij het organiseren van het thema waardoor er veel nieuwe dingen worden uitgevoerd en de kinderen enthousiast zijn en gemotiveerd worden. Ze krijgen meer verantwoordelijkheid wat de kinderen zichtbaar fijn vinden en hierdoor ontplooien en ontwikkelen ze zich samen. Oftewel samen spelen, samen groeien, samen ontwikkelen.

Mocht het mooi weer zijn dan gaan wij zo vaak mogelijk naar buiten, we zitten erg centraal in Hoogeveen met het Steenbergerpark, de kinderboerderij en het winkelcentrum dichtbij. In Stuifzand is er een mooi bos en veel natuur aanwezig. Daarnaast wordt daar ook een ontdekplein gerealiseerd waar ook wij gebruik van mogen maken. Regelmatig verkennen wij de buurt samen met onze KDV groepen.

Kippen