Pagina wordt geladen ...
achtergrond
Bij de meiden Kinderdagverblijf in Hoogeveen.

Speelleergroep (Peuterspeelzaal)

De speelleergroep is bedoeld voor peuters vanaf 2 jaar en 4 maanden tot 4 jaar. Op deze groep maken de kinderen kennis met verschillende thema's, kringactiviteiten en bereiden zich spelenderwijs voor op de basisschool. Wij werken op de groep met het vroeg- en voorschoolse educatie programma Uk & Puk. Dit VVE programma bestaat uit 10 verschillende thema's van elk 6 weken lang. Het programma maakt gebruik van een speelkameraadje, de pop genaamd Puk. De pop dient naast speelkameraadje, ook als communicatievorm. De kinderen kunnen zich ook sneller op hun gemak voelen bij de pop als ze iets spannend vinden.Bij ons zijn zowel reguliere als doelgroep peuterswelkom, dit houdt in dat wij ook plaatsen aanbieden voor kinderen met een VVE indicatie.

Ukenpuk2

Elk thema heeft een aantal verschillende soorten activiteiten. Deze activiteiten zijn gevarieerd en zo gemaakt dat elk ontwikkelingsaspect aan bod komt. De thema's staan in één lijn met de dagelijkse gebeurtenissen, seizoenen, het weer en feestdagen etc. De soorten activiteiten bestaan uit voorlees-, bewegings-, spel-, taal- en knutselactiviteiten en kringmomenten.

Per week doen wij 2 activiteiten van het thema. Elke ochtend dezelfde 2 van die desbetreffende week. Zo krijgt elke peuter dezelfde activiteiten en worden ze tevens herhaald. Herhaling is belangrijk voor de kinderen, hierdoor leren ze de activiteiten en de woorden die centraal staan herkennen.

Kinderen krijgen gedurende de ochtend ruim de tijd voor vrij spel, wij zijn ervan overtuigd dat dit minstens zo belangrijk is voor de peuters. Ze leren zo om bijvoorbeeld samen te spelen en hun fantasie op de vrije loop te laten gaan.

UkenPuk

Wij maken gebruik van vaste leidsters op de peutergroep, hierdoor werken wij aan de vertrouwensband tussen kind en leidster.

De de speelleergroep in Hoogeveen is geopend op:

Maandag 08:30-12:30
Dinsdag 08:30-12:30
Donderdag 08:30-12:30
Vrijdag 08:30-12:30

 

De speelleergroep in Stuifzand is geopend op:

Maandag 08:15-13:45
Dinsdag 08:15-13:15
Donderdag 08:15-13:45

Ukenpuk1

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend mailen naar kienderplein@gmail.com