Pagina wordt geladen ...
achtergrond
Bij de meiden Kinderdagverblijf in Hoogeveen.

Speelleergroep (Peuterspeelzaal)

Bij de meiden heeft sinds juni 2020 een nieuwe unit laten plaatsen bij onze locatie in Hoogeveen. Deze unit dient als peuterspeelzaal, onder de naam 't Kienderplein en deels voor de BSO. 17 augustus is de peuterspeelzaal voor het eerst opengegaan. Bij ons zijn zowel reguliere als doelgroep peuterswelkom, dit houdt in dat wij ook plaatsen aanbieden voor kinderen met een VVE indicatie.

De peuterspeelzaal is bedoeld voor peuters vanaf 2 jaar en 4 maanden tot 4 jaar. Wij maken op de groep gebruik van het vroeg- en voorschoolse educatie programma Uk & Puk. Dit VVE programma bestaat uit 10 verschillende thema's van elk 6 weken lang. Het programma maakt gebruik van een speelkameraadje, de pop genaamd Puk. De pop dient naast speelkameraadje, ook als communicatievorm. De kinderen kunnen zich ook sneller op hun gemak voelen bij de pop als ze iets spannend vinden.

Activiteit met Puk

Elk thema heeft een aantal verschillende soorten activiteiten. Deze activiteiten zijn gevarieerd en zo gemaakt dat elk ontwikkelingsaspect aan bod komt. De thema's staan in één lijn met de dagelijkse gebeurtenissen, seizoenen, het weer en feestdagen etc. De soorten activiteiten bestaan uit voorlees-, bewegings-, spel-, taal- en knutselactiviteiten en kringmomenten.

Per week doen wij 2 activiteiten van het thema. Elke ochtend dezelfde 2 van die desbetreffende week. Zo krijgt elke peuter dezelfde activiteiten en worden ze tevens herhaald. Herhaling is belangrijk voor de kinderen, hierdoor leren ze de activiteiten en de woorden die centraal staan herkennen.

Kinderen krijgen gedurende de ochtend ruim de tijd voor vrij spel, wij zijn ervan overtuigd dat dit minstens zo belangrijk is voor de peuters. Ze leren zo om bijvoorbeeld samen te spelen en hun fantasie op de vrije loop te laten gaan.

Samen spelen met de blokken

Wij maken gebruik van vaste leidsters op de peutergroep, hierdoor werken wij aan de vertrouwensband tussen kind en leidster. Onze ochtenden zijn momenteel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:30-12:30.

Sinds september 2022 hebben wij ook een speelleergroep op onze locatie in Stuifzand! We hanteren hier dezelfde werkwijze als bij de speelleergroep in Hoogeveen, daarnaast kunnen ook hier kinderen geplaatst worden met een VVE indicatie. De dagen dat wij geopend zijn wijken af van de dagen in Hoogeveen, onderstaand onze openingstijden en dagen:

Maandag en donderdag van 08:15-13:45, de dinsdagen van 08:15-13:15.

 

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend mailen naar kienderplein@gmail.com