Pagina wordt geladen ...
achtergrond
Bij de meiden Kinderdagverblijf in Hoogeveen.

Bij de meiden Kinderopvang

Bij de meiden Kinderopvang heeft twee locaties. Een locatie in Hoogeveen en een locatie in het nabij gelegen Stuifzand. Bij beide locaties is er een KDV (0-4 jaar) groep, een speelleergroep (PSZ 2-4 jaar) en een BSO (4-13 jaar) groep.

Bij Bij de meiden Kinderopvang werken wij met vaste pedagogisch medewerkers zodat er altijd iemand op de groep staat die de kinderen kennen en vertrouwen. Wij doen er alles aan om de kinderen zich veilig en thuis te laten voelen. Onze medewerkers geven de kinderen graag alle liefde en aandacht zodat ieder kind zich op zijn of haar eigen tempo en manier zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig en individueel persoon. Bij het brengmoment wordt er door onze medewerkers goed geluisterd of er eventuele belangrijke gebeurtenissen hebben plaats gevonden en bij het haalmoment worden er ook eventuele belangrijke gebeurtenissen verteld. Hierdoor houden wij elkaar goed op de hoogte van alle gebeurtenissen in de wereld van jouw kind.

Rust en regelmaat

Bij ons is rust en regelmaat van groot belang. Elke dag heeft hetzelfde dagritme waardoor de kinderen precies weten wanneer we wat gaan doen. De jongste kinderen volgen het ritme van thuis. Tijdens de eet en drinkmomenten, wat altijd gezamenlijk aan een grote tafel plaatsvindt, wordt er altijd een vast liedje gezongen die de kinderen uit volle borst mee zingen. Daarna is er alle tijd om gezellig te kletsen, te luisteren naar verhaaltjes die voorgelezen worden of om samen liedjes te zingen. Daarnaast bieden wij ontwikkelingsgerichte activiteiten aan. Elk kind ontwikkelt zicht in zijn of haar eigen tempo en manier, hier spelen onze medewerkers op in. De activiteiten die worden georganiseerd komen voort uit een thema die elke 4 weken verschild. Er zijn vaste thema’s zoals Lente, Pasen, Sinterklaas etc. maar ook thema’s zoals Gezondheid, Veiligheid en verkeer en Boerderijen. 

Tijdens het uitvoeren van de activiteiten gaan wij ook graag naar buiten om de buitenwereld te ontdekken want er is ontzettend veel te zien! We gaan dan ook graag naar de kinderboerderij, het Steenbergerpark, naar de eenden of gewoon uitrazen in de speeltuin. Op de groep zijn er meerdere hoeken gecreëerd waardoor de kinderen zich eventueel kunnen terug trekken, denk aan een boekje lezen op de bank, of ze samen met de andere kinderen pannenkoeken kunnen bakken in het speelkeukentje.

Daarnaast worden er vaak prachtige treinsporen gemaakt en natuurlijk is er ook plek om samen aan tafel een mooie puzzel te maken.