Pagina wordt geladen ...
achtergrond
Bij de meiden Kinderdagverblijf in Hoogeveen.

KDV de Zandkanjers

Sinds september 2018 zijn wij begonnen met een kinderdagverlijf in de basisschool OBS de Zandloper in Stuifzand. Bij het kinderdagverblijf de Zandkanjers komen kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar oud en begint soms de dag al om 6:00 uur. De kinderen die voor 7:30 bij ons worden gebracht kunnen samen met de medewerker ontbijten aan tafel. Daarna wordt er zelfstandig gespeeld, ook de kinderen die voorschools worden gebracht zijn op het kinderdagverblijf aanwezig. Vaak wordt er samen met de jongere kinderen leuke activiteiten bedacht.

Rond 9:30 uur gaan wij aan tafel om te smullen van verschillende soorten fruit. Alvorens wordt er een liedje gezongen over fruit eten. Ondertussen kan er gekozen worden om een verhaal voor te lezen, te zingen of te praten over het desbetreffende thema die op dat moment uitgevoerd wordt. Er wordt netjes gewacht totdat iedereen het fruit heeft opgegeten om daarna verder te gaan met een activiteit.

Als het 11:30 uur is gaan wij gezamenlijk opruimen om daarna ook gezamenlijk de tafel te dekken. Hierdoor weten de kinderen dat het tijd is om brood te eten. Vanaf de leeftijd van ongeveer anderhalf jaar worden de kinderen geholpen door de medewerker om zelf brood te smeren. Als iedereen klaar is met smeren wordt er een liedje gezongen en daarna is het tijd om te eten.

Vervolgens worden de jongere kinderen naar bed gebracht en kunnen de oudere kinderen zelfstandig spelen. Mocht er door een kind worden gevraagd samen een spel te doen wordt hier natuurlijk door een medewerker op in gespeeld.

Om 15:00 gaan de kinderen aan tafel voor wat drinken met een cracker, soepstengel, biscuitjes of een plakje ontbijtkoek. Hierna wordt er een activiteit aangeboden. Mocht het weer het toelaten gaan wij zoveel mogelijk naar buiten. 

Tussendoor worden er kinderen gebracht en gehaald maar de medewerkers zorgen ervoor dat de rust op de groep hierdoor niet wordt verstoord.

Het LRK nummer van het kinderdagverblijf de Zandkanjers is: 205148955. Klik hier voor het inspectierapport. Voor meer informatie kan er gebeld worden naar: 0683132010.

Houdt er wel rekening mee dat voor het KDV een minimale afname van uren geldt, dit is 3 uur aaneengesloten en per week minimaal 5 uur. Dit wordt berekend op het contract dat wordt gekozen (40 weken, 48 weken of 52 weken).

Tuin KDV

Tuin KDV

Schoolplein Stuifzand