Pagina wordt geladen ...
achtergrond
Bij de meiden Kinderdagverblijf in Hoogeveen.

Bij de meiden Kinderopvang

Het is 1 januari 2017 en Bij de meiden Kinderopvang opent voor het eerst haar deuren onder leiding van Martien Jongman (links op de foto) en Kelly Marissen (rechts op de foto). Bij de meiden Kinderopvang kiest voor vaste opvang en flexibele opvang zonder dagdelen, dit blijkt een goede keuze te zijn geweest want het aantal kinderen blijft groeien. Al gauw splitsen zij de groep in twee aparte groepen (KDV en BSO) zodat er ruimte is voor de ontwikkeling en individuele groei van de kinderen. Ook het team groeit.

Na een half jaar worden Martien en Kelly gevraagd een 2e locatie te openen in Stuifzand in samenwerking met OBS de Zandloper en na een jaar opent Bij de meiden dan ook daar haar deuren.

In 2018 en 2019 groeit Bij de meiden sterk en worden er nieuwe meiden aangenomen die het team per persoon allemaal versterken. Er worden cursussen en opleidingen gevolgd om het begeleiden van de kinderen nog meer naar de voorgrond te krijgen en daarnaast worden de groepen per ontwikkelingsgroep ingericht. Midden 2019 wordt de knoop doorgehakt en wordt er gekozen om, met een extra groep in Hoogeveen, opnieuw uit te breiden. In deze groep wordt peuterspeelzaal en na schooltijd BSO aangeboden.

Na het overlijden van Martien in 2019 heeft Kelly met Bij de meiden een doorstart gemaakt. Vanaf 2020 is er een speelleergroep (peuterspeelzaal) gestart in Hoogeveen en vanaf september 2022 is er ook een speelleergroep gerealiseerd in Stuifzand.